Back

ESCI-UPF

Xarxes, eines digitals i teletreball a ESCI-UPF

Teletreball i xarxes
Foto: Shutterstock (Winui)

Estar tancat a casa sense saber fins quan pot ser dur, però les xarxes estan demostrant ser molt útils en aquests dies de confinament. Us deixem unes recomanacions perquè aquests dies passin més ràpid i pugueu mantenir, en la mesura del possible, la normalitat.

La humanitat ha patit, al llarg de la seva història, períodes de desesperança on s’ha trobat amb obstacles que en el seu moment li van semblar insalvables: guerres, terrorisme, revolucions, crisis econòmiques, climàtiques, alimentàries, sanitàries, etc. Totes hem acabat per superar-les, això sí, moltes vegades transformats.

L’actual crisi de la COVID-19 no serà diferent. Ha sacsejat la Xina i el continent asiàtic per arribar al Vell Continent en el seu camí cap a Amèrica. Afortunadament, mai no havíem estat tan hiperconnectats com ho estem en aquests moments i és que tenim al nostre abast una infinitat d’eines que ens ajudaran a estar a prop dels nostres i, a la vegada, mantenir una relativa rutina laboral.

De moment, no sabem quant de temps estarem confinats, però les recomanacions dels especialistes per ser productius i mantenir el cap clar són relativament fàcils de seguir. Excepte per la que ens suggereix sortir de casa de tant en tant… Però tecnològicament, de quines eines disposem?

Des de que al 2015 ESCI-UPF va apostar per Google for Education, es pot treballar amb certa normalitat des de casa amb Google o altres eines que tenim a la nostra disposició. Però quines són i quines bones pràctiques hauríem de seguir?

  1. Tot al núvol: eviteu treballar directament contra el disc dur o dispositius extraïbles (USB, discs durs externs). Els accidents passen i sempre en els moments menys oportuns!

  2. G Suite for Education: podeu gaudir d’un gran nombre d’eines de gestió amb G Suite però, el més important, disposeu d’emmagatzematge il·limitat a Google Drive amb el vostre e-mail d’ESCI-UPF. També els alumni!

  3. Des de l’escriptori: si no us agrada gestionar els vostres fitxers des de Chrome o el navegador que feu servir, cap problema! Google ofereix l’app File Stream que permet accedir de forma fàcil i ràpida als arxius que teniu a Drive. Igual com si es tractés d’un disc extraïble!

  4. “Sóc més de Microsoft”: si sou dels que preferiu el Word de tota la vida, cap problema! Amb Office 365 Education obtindreu 1 TB d’emmagatzematge en línia gratuït i les versions en línia de l’Office al registrar-vos amb l’e-mail d’ESCI-UPF

  5. Reunions de grup: sabem que sou molt fans de Whatsapp, però si necessiteu fer una reunió de grup o simplement veure-us amb un company o trobar-vos amb el tutor, Hangouts de Google és la vostra eina! Es pot fer servir com a simple aplicació de missatgeria (amb un màxim de 150 persones) o com videotrucada, on hi poden participar un màxim de 25 persones. Això sí, és necessari que tots tingueu adreça d’ESCI-UPF o Gmail

  6. Reunions més serioses: amb Meet de Hangouts podeu fer reunions de treball,  de grups de seminari, de delegats o qualsevol cosa  que us vingui al cap. S’integra a Google Calendar, així que els més despistats no tenen excusa per dir que s’han oblidat i permet fer videoconferències, fins i tot, amb gent que no disposa de compte de Gmail, només és necessari que qui l’organitza tingui mail d’ESCI-UPF

Aquestes són algunes de les eines que podeu fer servir per estar en contacte amb els companys, l’equip docent, etc. Però no oblideu el més important, en aquest moments d’incertesa, el que tothom vol és un simple missatge preguntant: “com estàs?”

Cuidem-nos!

We also recommend you