Back

ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

1917, Kubrick i videojocs

  • 10/01/2020
  • 3 mins reading time
1917, Kubrick i videojocs
Foto: Nintendo

A l’agenda d’aquesta setmana hi trobareu pel·lícules que apunten directament als Oscars, concerts de música clàssica, rap i indie, un parell d’exposicions molt vuitanteres i un market de roba de segona mà.

El segon trimestre acaba d’arrencar i, per fer que la tornada de les vacances sigui més fàcil d’encarar, us portem unes quantes propostes per gaudir del cap de setmana (que sembla que, a diferència d’avui, no ens mullarem). Així doncs, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Amb el nou any arrenca la cursa cap als Oscars (que se celebraran al febrer) i, com a espectadors, això és una molt bona notícia: en les properes setmanes la cartellera s’omplirà de grans estrenes més sovint del que és habitual. Aquesta setmana hi trobareu 1917, la pel·lícula sobre la Primera Guerra Mundial que ha recollit molt bones crítiques i que es va emportar un parell de Globus d’Or en la gala de la setmana passada. En una missió que en certa manera recorda l’argument de Salvar al soldado Ryan, Schofiled i Blake, dos soldats de l’exèrcit britànic, hauran de creuar el front en una cursa contrarellotge per entregar un missatge i salvar 16.000 vides, entre elles, la del germà de Blake.

També hi trobareu El faro, una pel·lícula en blanc i negre a mig camí entre el cine fantàstic i el cine de terror. El faro us transportarà a finals del segle XIX en una illa solitària castigada pels temporals. La solitud i la desconfiança portarà a l’enfrontament entre els dos protagonistes, Willem Dafoe i Robert Pattinson, a la vegada que l’aïllament del món exterior els farà perdre la noció del temps i de la realitat.

Per últim, La guerra de las corrientes està basada en la història real que a finals del segle XIX va provocar la rivalitat que va enfrontar Edison contra Westinghouse i Tesla: la lluita per crear un sistema d’electricitat i controlar el mercat de generació i distribució pels EUA.

Concerts. Divendres, dissabte i diumenge L’Auditori us proposa una experiència brutal: veure 2001: una odissea de l’espai en pantalla gegant i amb l’OBC interpretant la mítica banda sonora. Hi pot haver alguna cosa millor que veure l’escena d’El Danubi blau amb el famós vals de Strauss tocat en directe per més de 60 músics? Creiem que no. Si us interessa la proposta, esteu de sort: encara queden força entrades i hi ha preus per a totes les butxaques (des dels 20€ als 60€).

Canviant de registre, dissabte 11 Xavibo actua a la sala Razzmatazz. El raper mallorquí, que barreja bases de trap amb unes lletres emotives, ha viscut un gran creixement en l’últim any i ha arribat a penjar el cartell de sold out en més d’una ocasió. Dissabte arriba a Barcelona amb la gira del seu EP Summer without you, que tancarà a finals de mes a Madrid.

De cara a la setmana que ve, dijous 16, Christina Rosenvinge tocarà a l’Apolo. La cantant madrilenya, que compta amb una dilatada carrera musical, portarà a Barcelona la gira del seu últim disc Un hombre rubio i omplirà l’escenari amb el pop-rock indie que la caracteritzen.

Activitats. Per a aquest cap de setmana us recomanem dues exposicions. La primera és Gameplay: la cultura del videojoc que tot just s’acaba d’estrenar al CCCB i que tindreu temps de veure fins al maig. Aquesta exposició fa un recorregut per la història i l’impacte que els videojocs han tingut en les nostres vides des que fa més de 40 anys Space Invaders, Pac-man i Mario Bros van capgirar el món de l’oci. L’entrada costa 6€ (o 4€ si sou menors de 25 anys) i té un gran al·licient: podreu jugar amb algunes de les consoles i els videojocs més famosos de tots els temps.

L’altra exposició és LA MOVIDA. Crónica de una agitación, que trobareu a Foto Colectania, al costat de la universitat. Si seguiu ballant amb les cançons d’Alaska y Dinarama, us encanten els clàssics d’Almódovar i quan veieu pentinats crespats i americanes amb muscleres no arrenqueu a córrer, aquesta exposició us encantarà. La mostra repassa el fenomen de la movida madrilenya amb fotografies que us transportaran directament a l’efervescència dels 80. Teniu temps de veure-la fins el 16 de febrer i l’entrada costa 4€.

Per acabar us deixem La Petite Parade Vintage Market, que es farà divendres i dissabte a l’espai Corretger5, a tocar d’ESCI-UPF. En aquest market hi trobareu tota la roba de segona mà que us pugueu imaginar, autèntiques gangues que podran ser vostres per només 5€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you