Back

ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Cine a la fresca, Tosca i Pride

  • 28/06/2019
  • 3 mins reading time
Pride
Foto: Pride Barcelona

Cinema a la fresca, òpera a l’aire lliure i el Pride marquen l’agenda de la setmana. Però també hi trobareu teatre, concerts a l’aire lliure i les estrenes cinematogràfiques més destacades.

L’estiu ha arribat i es nota. En plena onada de calor us donem tres consells: beveu molta aigua, intenteu no sortir en les hores de més sol i aprofiteu el vespre per consumir cultura. L’última setmana de juny ve plena de propostes culturals de tot tipus: cine, òpera, jazz, teatre i festa popular. I, a més, demà comencen els plats forts del Pride. Així que d’entre tot el que podeu fer, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. La cartellera d’aquesta setmana arriba plena de propostes atractives. La primera d’elles és Los muertos no mueren, una pel·lícula sobre zombis en clau d’humor. A banda del guió, un dels aspectes que la fa interessant és la quantitat de cares conegudes que han participat en el projecte. Entre els personatges que hauran de fer front a la invasió zombi hi trobareu Bill Murray, Tilda Swinton, Steve Buscemi o Iggy Pop.

Aquest cap de setmana també s’estrena Els dies que vindran, la cinta catalana aclamada per la crítica. El film s’endinsa en el procés d’embaràs d’una jove parella que amb prou feines havien tingut temps de conèixer-se i de totes les transformacions que comporta passar de ser dos a ser tres.

Si sou dels que no vau poder veure Matrix a la gran pantalla o us vindria molt de gust reviure aquell moment, esteu de sort. Aquest cap de setmana, per celebrar-ne el 20è aniversari, es reestrena la mítica pel·lícula de les germanes Wachowski en bona part de les sales del país. I vosaltres, de què sou més: píndola vermella o píndola blava?

Per últim, un clàssic de l’estiu: el cinema a la fresca. D’una banda teniu la proposta del castell de Montjuïc que a partir d’aquest divendres comença la programació dels grans èxits de la temporada i de pel·lícules de tota la vida. A més, si hi aneu, tindreu l’oportunitat de fer un petit donatiu per a Proactiva Open Arms. I d’altra banda, a la platja de Sant Sebastià a la Barceloneta, us ofereix les novetats destacades del cinema independent.

Concerts. Un dels espectacles musicals més destacats de la setmana és el Liceu a la fresca. L’última funció de l’òpera Tosca que s’està representant aquests dies al Liceu es podrà veure en les pantalles instal·lades en diferents punts de la ciutat i en molts municipis de Catalunya: una bona iniciativa per acostar el bel canto al públic general. A Barcelona podreu gaudir de la Tosca al Passeig Lluís Companys, a la plaça Salvador Seguí, al Palau Robert, al Casino de l’Aliança del Poblenou i al Centre Cívic Sant Martí. I el millor de tot és el preu. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat, així que val més que si us interessa hi arribeu amb temps per assegurar-vos cadira!

Aquest cap de setmana arrenca la temporada d’estiu del Brunch-in the Park que portarà la música electrònica als Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc. Les entrades per al primer concert, el proper diumenge 30, ja estan esgotades. Així que si us interessa la proposta val més que aneu agafant entrades per a la següent data, el 7 de juliol.

El proper dijous dia 4 comencen els concerts d’estiu al Recinte Modernista de Sant Pau. Durant tots els dijous del mes de juliol podreu gaudir de bona música en un entorn privilegiat. Els encarregats de donar el tret de sortida en aquesta nova edició són Dani Nel·lo i Los Saxofonistas Salvajes, que presenten el seu últim disc amb una recopilació de les peces clau per entendre la història del saxo i del rythm and blues. Les entrades costen entre 14€ i 18€ i el concert comença a les 21h.

Activitats. El gran esdeveniment de la setmana és el Pride. Divendres, dia de l’Orgull, es commemoren 50 anys dels aldarulls d’Stonewall que van suposar l’inici de les reivindicacions LGTBI. Per celebrar-ho, Barcelona organitza un bon grapat d’activitats, on destaca la gran manifestació de dissabte a la tarda o els concerts de Chenoa, Ladilla Rusa i Glitch Gyals. Podreu trobar totes les activitats al programa.

D’altra banda aquesta setmana ha començat un dels grans festivals que marquen l’inici de l’estiu: el Festival Grec, on el teatre, la dansa, la música i el circ envairan diferents espais de la ciutat fins a finals de juliol. Les activitats programades són tantes i tan variades que és millor que doneu un cop d’ull al programa vosaltres mateixos.

La següent proposta també va de teatre. La companyia Parking Shakespeare celebra 10 anys amb la representació de dos clàssics del dramaturg anglès posats al dia: L’amansi(pa)ment de les fúries i Titus Andrònic. Les obres es podran veure durant gairebé tot el mes de juliol al parc de l’Estació del Nord i l’entrada és gratuïta.

I per últim volem acabar amb la Festa Major del Casc Antic. Els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera estan de celebració fins al diumenge. D’entre totes les activitats, us destaquem la revetlla de Sant Pere i el Born to Be Quiete de divendres, el correfoc de dissabte i el Vermutassu de diumenge.

Bon cap de setmana!

We also recommend you