Back

ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

X-Men, Ed Sheeran i surf

  • 07/06/2019
  • 3 mins reading time
X-men, Ed Sheeran i surf
Foto: Free-Photos

Els plans culturals de la setmana es concentren en els concerts i les activitats de tot tipus: markets, degustacions gastronòmiques, surf i conferències. De totes maneres, tot i que no hi ha gaires estrenes destacades, també us portem tres pel·lícules noves.

Amb les ganes d’estiu a la cantonada, sabem que les opcions culturals tenen les de perdre contra la idea de fer el primer (o segon) bany a la platja o a la piscina. Però no ens rendim. Els vespres sempre es pot anar al cine o a un bon concert, i a les activitats d’aquesta setmana hi trobareu propostes que potser us fan replantejar la idea de posar-vos en remull. Així doncs, us presentem les més destacades:

Pel·lícules. Divendres arriba a la cartellera una nova pel·lícula de superherois, X-Men: Fénix oscura. En aquesta entrega, Jean Grey, una de les membres dels X-Men, és exposada a una misteriosa força còsmica que li deixarà seqüeles. Aconseguirà un poder que serà incapaç de controlar i la portarà a entrar en una espiral de violència contra altres membres del grup. Probablement no sigui la millor pel·lícula de la saga de Marvel, però per a aquells que us agrada l’acció, teniu l’entreteniment assegurat.

Una altra pel·lícula (força més interessant) que s’estrena aquest cap de setmana és El sótano de Ma. L’oscaritzada Octavia Spencer dona vida a Ma, una dona solitària que coneix un grup de joves amb ganes de festa i decideix cedir-los el soterrani de casa seva. Ma entra a formar part de la vida d’aquests nois i comença a controlar-los de ben a prop. En el moment que els joves comencin a veure que alguna cosa se’ls escapa i se’n vulguin allunyar, ja serà massa tard. Un bon thriller amb tocs de terror no aptes per als més sensibles.

Per últim, a les sales menys comercials també hi podreu trobar El vendedor de tabaco. Una pel·lícula austríaca que compta amb tots els ingredients perquè passeu una bona estona. L’acció se situa a la Viena dels anys 30 i captura la tensió que es vivia a la capital dels valsos just abans de la pujada al poder de Hitler. Un jove inquiet arriba a Viena per treballar com a venedor de tabac i establirà amistat amb un dels clients habituals de la botiga: Sigmund Freud. El paper de Freud és l’última actuació que ens ha deixat Bruno Ganz, mort el passat mes de febrer i que serà recordat per la magistral interpretació de Hitler a El Hundimiento.

Concerts. Una de les cites musicals més multitudinàries d’aquest cap de setmana és el concert d’Ed Sheeran a l’Estadi Olímpic. Divendres, el cantant pèl-roig més famós del moment, aterra a Barcelona per presentar la gira mundial del seu últim disc, ÷ Divide. Si sou seguidors de l’artista britànic, us hem d’advertir que queden ben poques entrades i a uns preus desorbitats.

Divendres també s’inicia el cicle La Pedrera Jazz. L’emblemàtic edifici de Gaudí es convertirà en l’escenari de concerts de jazz durant tots els divendres i dissabtes fins al mes de setembre. El preu de l’entrada (que pica una mica) inclou la visita a l’àtic de la Pedrera, el concert i una copa de cava. Els encarregats de donar el tret de sortida d’aquesta edició seran els SuperSax Project.

Dissabte 8, el Poblenou s’omplirà de música gràcies al festival Inaudit. Des de les 9h del matí fins a la mitjanit trobareu més de 30 concerts dividits en dues propostes: l’Inaudit In i l’Inaudit Out. L’Inaudit In us portarà a passejar-vos pels comerços del barri amb actuacions en directe i l’Inaudit Out, que començarà a la tarda, traslladarà la música per places i carrers.

Activitats. Si sou uns bojos de les compres i no podeu esperar a les rebaixes tenim una proposta que la vostra butxaca segur que agraeix. Des de dijous i fins dissabte, a la Fira de Barcelona, se celebra el Radical Market. Amb més de 200 expositors, trobareu descomptes del 50, 60 i 70% en primeres marques, un espai gastronòmic, música en directe i un sorteig de 1000€!

Aquest cap de setmana la Rambla esdevé la protagonista gastronòmica de la ciutat. Des del 6 fins al 10 de juny s’organitza el Tast a la Rambla, que compta amb diferents tallers culinaris i degustacions. Hi podreu trobar estands per a tots els gustos: tapes i platillos, cuina tradicional, d’autor i pastisseria. Una bona manera de posar-se les botes amb plats dels millors restaurants de la ciutat per un preu molt assequible.

Si els enamorats del surf voleu estar a la cresta de l’onada, aquest cap de setmana heu de ser a la Ciutat Comtal. Els dies 7, 8 i 9 al Club de Natació Barceloneta tindrà lloc el Barcelona Surf Festival. Durant aquests tres dies un munt d’activitats celebraran la cultura surfer amb concerts, pel·lícules, tallers i un market obert tant a amateurs com a professionals.

Per últim, divendres i dissabte, el CCCB ha organitzat una sèrie de conferències sota el títol Fixing the Future on especialistes en la matèria parlaran sobre diversos temes que afecten el nostre futur: la conservació de la biodiversitat, la cura dels oceans, les ciutats o la crisi del clima seran alguns dels punts que es tractaran.

Bon cap de setmana!

We also recommend you