University

Classe eleccions europees Joan Pere Plaza

Europa va a les urnes

El professor d’European Integration del GNMI, Joan Pere Plaza, va organitzar aquesta setmana una trobada amb els alumnes d’ESCI-UPF per parlar sobre el procés electoral que aquesta mateixa setmana s’està duent a terme a la Unió Europea.

Friends-agenda

Les recomanacions de la setmana

Aladdin, Álvaro Soler i Friends

Aquest cap de setmana trobareu moltes estrenes destacades al cine, entre elles, el remake d’Aladdin. També hem destacat un parell de concerts al Sant Jordi Club i activitats amb protagonistes ben diferents: la Central del Raval, Tailàndia i la sèrie Friends.

Parlamento europeo

Votar en las elecciones europeas

La baja participación en las sucesivas elecciones europeas, la poca importancia que en general se da a estos comicios han hecho que se introduzca, desde 2014, la figura del Spitzenkandidat como una forma de vincular las elecciones al parlamento europeo con la presidencia de la Comisión europea. Una fórmula para hacer ver a la gente la utilidad de su voto.

Tomàs Soler, alumni ESCI-UPF

“Emprendre és aprendre”

Els alumnes de quart de GNMI estan a les acaballes, tenen al seu abast deixar intensos anys enrere i submergir-se per sempre en les procel·loses aigües del món laboral. Per il·lustrar com d’intensa i apassionant pot arribar a ser aquesta aventura, l’alumni Tomàs Soler va explicar com ha estat la seva experiència.

Una experiència vital al Nepal

L’alumni Lluís Ballbé, de la promoció 2015, ens explica com ha estat el radical canvi de rumb de la seva vida. Després de treballar en temes digitals per a diverses empreses, va preguntar-se “Com vull fer servir el meu temps?” i va decidir trencar les regles establertes i arrencar un nou projecte vital.

El GNMI, un grau d’èxit i consolidat

El grau en Negocis i Màrqueting Internacionals (GNMI) combina una formació general i transversal en l’àmbit de la gestió internacional amb la concentració i especialització en dues àrees que són essencials i complementàries per a una empresa que tingui, o que vulgui iniciar, una activitat a nivell internacional: els negocis i el màrqueting internacionals.

Els idiomes al GNMI

Tots els alumnes del GNMI, quan es matriculen, han de triar un idioma optatiu (alemany, francès, japonès, rus o xinès). Estudiaran aquesta llengua durant 2 anys i podran continuar si l’agafen com optativa a partir de 3er, però llavors centrant-se en la seva aplicació als negocis. Cinc estudiants de 2on ens donen la seva visió sobre l’idioma que van escollir.

Les recomanacions de la setmana

Liceu, la Nit dels Museus i Girona, Temps de Flors

Aquest cap de setmana no trobareu pel·lícules interessants a la cartellera però sí a la sala Phenomena. Podreu anar a veure dos concerts al Palau Sant Jordi i una òpera tirada de preu al Liceu i tindreu l’oportunitat de descobrir una Barcelona i Girona diferents gràcies a la Nit dels Museus i a l’exposició Temps de Flors.

Elecciones al parlamento europeo 2019

Entre los días 23 y 26 de mayo, más de 400M de ciudadanos de la UE están llamados a las urnas para escoger la composición del Parlamento Europeo en su 9ª legislatura. Por su composición y funciones, este sigue siendo una criatura extraña en el paisaje político europeo y en los referentes políticos e institucionales de aquellos a los que está llamado a representar.

Oportunidades laborales para los jóvenes

En lo que va de 2019, llevamos un 90,4% de contratos laborales temporales en comparación con el 9,9% de contratos indefinidos. El reciente informe de mercado laboral del Ministerio de Trabajo evidencia un problema endémico en el contexto laboral local donde solo 1 de cada 10 empleados tiene estabilidad laboral.

La función del DIRSE se consolida en España

Mujer, entre 40 y 50 años, con formación universitaria y un posgrado específico en RSC. Con 10 años de experiencia en el puesto, 3,8 colaboradores de media y 1 millón de euros de presupuesto, además de formar parte del Comité de Dirección. Así es la persona promedio encargada de la Responsabilidad Social en una empresa.