Retail

gran consumo

Crecen las ventas de gran consumo

Con el estallido de la crisis del coronavirus, la economía ha sufrido un duro golpe. Ningún sector se ha librado del impacto. El retail, y especialmente el centrado en gran consumo, tampoco. Un estudio de Kantar aporta algo de luz a la situación vivida estas últimas semanas con las imágenes de compras compulsivas.

Retail

Retail, un año de transición

La publicación del Global Powers of Retailing 2020 no aporta grandes novedades en el ránking de los principales grupos de distribución: siguen copando la lista los estadounidenses y los alemanes de gran consumo. Eso sí, preocupa, y mucho, las repercusiones que la guerra comercial pueda tener en el sector.

Retail Agenda Comerç

Agenda Comerç 20/21

El retail té un pla

El retail sempre ha estat un sector cabdal per al país: ha articulat pobles i ciutats i ha generat una activitat econòmica notable. Però d’un temps ençà, les tribulacions del sector requerien d’un pla d’acció integral que, consensuat amb totes les parts, la Generalitat va presentar la setmana passada.

El gran consumo a debate

El gran consumo a debate

Muchos temen los efectos que la anunciada ralentización pueda tener en el consumo de las familias. Pero más allá de la contención en el gasto, las empresas luchan ferozmente por incrementar una cuota de mercado en un entorno altamente competitivo.

Comertia Jornada Retail

XVII Jornada Comertia

Conviure amb la tecnologia

Els darrers anys s’ha viscut una revolució que ha trastocat el comportament d’una societat cada cop més segmentada, que ha vist la irrupció de nous models de negoci i que ha obligat als tradicionals a moure fitxa. Afrontar aquests canvis no està resultant gens fàcil per a molts retailers.

Supermercats

Radiografia a la gran distribució a Catalunya

Hi ha símptomes que fan pensar que el sector de la distribució en règim d’autoservei (supermercats, botigues de conveniència i hipermercats) s’hauria de veure afectat per la conjuntura actual: alentiment econòmic, caiguda de la despesa i impacte de l’online. Res d’això, gaudeixen de bona salut.

Retail & Brand Experience

El futuro del retail

La irrupción de nuevas tecnologías ha supuesto un verdadero terremoto para el sector de la distribución comercial. Muchos comportamientos se han trastocado por la aparición de nuevos y poderosos actores. Adaptarse a los nuevos retos es una imperiosa necesidad que requerirá de tiempo y sobre todo dinero.

El sector beauty, a l’alça

Hi ha sectors que en moments de crisi econòmica senten de manera més directa l’impacte de la reducció de la despesa familiar. Passa amb l’oci, la restauració, la moda i també amb la perfumeria i cosmètica. Afortunadament, però, per aquest últim sector, les darreres dades demostren un creixement contingut però consistent.

Radiografia a la franquícia

La franquícia s’ha convertit en molts sectors, principalment moda, bellesa, alimentació i restauració, en una eina molt útil per a empreses que no tenen suficients recursos propis per expandir-se. Les darreres dades aporten llums i algunes ombres tot i el creixement acumulat.